Så får du folk att hitta till din blogg


 

Du kanske har en jättefin, intressant, personlig blogg full av vackra bilder och viktiga texter, men det är ändå ingen som läser den. Bara för att man startar en blogg och fyller den med spännande innehåll så betyder inte det att läsarna hittar den. Man måste faktiskt kämpa lite grann för att bli synlig bland alla tusentals bloggar som trängs på internet och tävlar om läsarnas uppmärksamhet.

Här följer några tips om hur du kan göra för att få fler läsare till din blogg:

Kommentera mera

Om du själv besöker många bloggar och lämnar ditt avtryck i deras kommentarsfält, så kommer fler att hitta till din blogg. Inte bara ägaren av den blogg du kommenterar, utan även andra som läser och kommenterar den bloggen. Se dock till att det du kommenterar är väsentligt och handlar om inlägget i fråga. Du kommer bara att irritera folk om du till exempel kommenterar: “Hej, besök min blogg”, utan att själv intressera dig för någon annans blogg.

Lägg upp din blogg på olika sidor

På till exempel Facebook finns flertalet grupper för bloggare, där man kan länka till sin egen blogg och samtidigt hitta andra intressanta bloggar att läsa.

Tänk på innehållet och nyckelorden

Vad är det egentligen du skriver om? Om innehållet kan tänkas vara intressant för många men du ändå har dåligt med besökare på bloggen kanske du bör se över dina nyckelord. För att förklara vad ett nyckelord är kan vi låtsas att din blogg handlar mycket om inredning, kanske främst industriell inredning. Då är det “inredning” och “industriell inredning” som är nyckelorden. Finns de med i texten i några av dina inlägg? Då är chansen större att sökmotorer som Google snappar upp din blogg när folk söker på till exempel industriell inredning.

Sätt spännande rubriker

En intressant rubrik lockar läsare, och rubriken är alltid viktigast för sökmotorer som Google. Sätt en rubrik som folk reagerar på, som du själv hade funnit intressant. Se till att rubriken har teckning i texten, alltså att inlägget faktiskt handlar om det som rubriken utlovar. Annars kommer läsarna inte tillbaka, det kan jag lova dig.

Gästblogga

Att gästblogga är att, som tillfällig gäst, skriva inlägg på någon annans blogg. På så sätt når du den bloggens läsare, och om de gillar det du skriver kommer de med största sannolikhet att besöka din blogg också. I gengäld bör du naturligtvis låta andra gästblogga på din blogg.

Det finns många sätt att göra sin blogg synlig, men nu har här tipsats om några. För fler tips på hur du får fler läsare till din blogg kan du kolla här och själv välja vad som passar just dig och din bloggstil. Lycka till! Och ge inte upp om du inte drar fler läsare på en gång.

Relaterade inlägg