En bild säger mer än tusen ord


 

En blogg utan bilder är en tråkig blogg. Det är bara så det är. Om du tänker på saken inser du säkert att även du helst läser bloggar som åtminstone innehåller ett par bilder per inlägg? Precis. Bilder är viktigt för att en blogg ska vara intressant och om du har fler bilder på din blogg kommer du få fler återkommande läsare.

Det här betyder naturligtvis inte att man kan trycka in oväsentliga bilder med dålig upplösning i varenda inlägg. Bilderna måste vara relevanta för inlägget och man vinner på att ha snygga, någorlunda professionella och högupplösta bilder. Handlar din blogg om hästar? Då tjänar du på att lägga ut bilder på dina hästar. Handlar den om inredning? Visa då hur ditt eget hem ser ut. Skriver du mycket om träning? Dela då med dig av dina egna framgångar och visa före- och efterbilder, eller visa bilder på hur en dags träning ser ut för just dig. Dessutom kan du bjuda på olika recept med tillhörande bilder. Handlar din blogg om mode och skönhet är möjligheterna oändliga! Visa din sminksamling, lägg upp dagens outfit, visa jämförande bilder på hur du ser ut osminkad och sminkad och lägg ut filmer på hur just du sminkar dig till vardags och till fest.

Tänk dock både en och två gånger innan du lägger ut en bild på din blogg. Det allra viktigaste är naturligtvis att bilderna är dina, eller att du har tillåtelse att använda dem. Det är faktiskt olagligt att stjäla andras bilder om du inte har fått lov till det. Dock finns det många sidor, som till exempel Pixabay som erbjuder gratis bilder som du får använda nästan hur du vill. Undantaget är ofta för hatpropaganda eller kränkande ändamål. Dock är det så att bloggläsare hellre ser bilder som bloggaren själv har tagit och som kommer ifrån bloggarens vardag, så använd inte för många opersonliga bilder i din blogg.

Det är inte så att du nödvändigtvis behöver en dyr systemkamera och extrema kunskaper om hur Photoshop fungerar. De flesta bloggare använder sig av kameran på sin smartphone och redigerar lite lätt med de verktyg som finns på telefonen eller i redigeringsverktyget som de flesta bloggar erbjuder idag.

Så ja, det är sant som det sägs; en bild säger mer än tusen ord.

Relaterade inlägg