Börja blogga som pensionär


En blogg är ett smart sätt att både få berätta om sitt liv, dela en idé och kunna få en extra inkomst. Idag är det fler och fler pensionärer som är ute på internet. Som pensionär har du stora möjligheter att driva en blogg som genererar pengar.

Pensionär och bloggare

Det är många 75-åringar i Sverige som är med på Facebook, prenumererar på intressanta YouTubekanaler och hänger med på internet på olika sätt. Dagens pensionärer är pigga och faktiskt en ganska köpstark grupp. När vi tänker på pensionärer tänker vi ofta på PRO, pension och en rullator. Men dagens pensionärer är mycket aktiva: husbilen, stugan, barnbarnen, bygga altanen, delta i Vasaloppet, cykla till Nordkap och ta hand om trädgården. Allt detta är perfekta bloggämnen som du kan blogga om. Eftersom du är pensionär har du mycket tid att blogga och fördjupa dig, för att skapa en bra blogg.

Tjäna pengar på din blogg

Om du inte fått så mycket i pension kan du börja blogga och öka dina inkomster. Blogga om något som du kan mycket om. Älskar du trädgård, fixa i sommarstugan, virka, brodera och sy eller är du duktig på att renovera bilar? Besluta dig för att blogga om din stora passion. Det är också smart att du väljer ut en målgrupp. Har du som pensionär en god privatekonomi och är skicklig på att förvalta pengar, så kan det vara klokt att blogga om hur man förbättrar ekonomin som pensionär. Då riktar du dig till pensionärer. Har du däremot mycket kunskap om att brodera eller virka – intressen som växer bland unga människor – kan du vända dig till en större grupp. Det är billigt att börja blogga. Du behöver ha en egen hemsida, så att du kan ha annonser, länkar och eventuellt en webbshop på hemsidan. Så kan du öka på din pension.

Relaterade inlägg