Blogga om hårvård


Många vill starta en egen blogg för att kunna skapa en passiv inkomst samtidigt som de arbetar med sitt största intresse. Men det kan vara svårt att hitta en nisch på marknaden där det inte finns så många bloggare att konkurrera med, samtidigt som du behöver välja ett ämne som drar en större publik. Ett relativt outforskat område är kvinnligt håravfall, och hur det går att sköta håret så att det blir tjockare och mer motståndskraftigt mot slitage.

Hos nordichair.com finns möjligheten att få prova på hårtransplantationer för kvinnor. De är också experter på att korrigera hårlinjen hos kvinnor, vilket är ett spännande område för en ny blogg. Som influencer med håravfall eller behov av hårimplantat kan du prova på behandlingar hos nordichair.com, och sedan dela med dig av dina resultat till din publik. Det går även att få behandlingar för ögonbryn eller skägg hos nordichair.com, vilket innebär att du har många möjligheter till att hitta nya behandlingar att blogga om.

Gör eget örtschampo

När du försöker hitta nya saker att blogga om är det ett bra tips att ta reda på vad din målgrupp är intresserad av. Att vårda håret och göra det starkt kan kosta en del om du måste köpa dyra hårprodukter, men du kan också göra egna produkter hemma. Örtschampo går att koka själv av björklöv och vatten, vilket är riktigt miljövänliga ingredienser då löven ju annars bara kommer att falla till marken och förmultna. Prova att koka ditt eget örtschampo och testa att utföra hårvård på ditt eget hår, sedan kan du utvärdera resultatet och skriva ett blogginlägg där du delar med dig kring dina rön till läsarna. Hemmakokt örtschampo gör håret glansigt och mjukt, och du kan själv bestämma vilka örter du har med i din dekokt.

Tvätta håret utan schampo

En annan ny trend inom hårvård som många vill läsa om är “no poo”, vilket innebär att du tvättar håret utan schampo. När du tvättar håret med vanligt schampo och balsam från affären utsätter du håret för många kemikalier per dag. Att använda ekologiska produkter minskar risken för att hormonstörande och cancerframkallande ämnen kommer i kontakt med din kropp, men de kan ändå innehålla ämnen som torkar ut din hårbotten. Rengöringen i konventionella hårprodukter är ofta mycket stark, där målet är att ta bort alla orenheter. Det har dock en negativ sidoeffekt, där hårets naturliga oljor försvinner och det skapar även en stimulans av fettproduktion i din hårbotten. Detta kräver ytterligare tvätt med schampo och så vidare i en ond cirkel. För att dölja de negativa effekter som uppkommer av rengöringen har tillverkare lagt till mineraloljor i balsam och olika silikoner som skapar en len hinna på ditt hår. Istället kan du börja använda dig av “no poo”, som är ett helt annat sätt att sköta håret där du använder dig av surt vatten till sköljmedel i stället för balsam. Därefter kan du skapa nya blogginlägg med bilder så att dina läsare kan följa hårets förändring.

Relaterade inlägg