Undvik att bli isolerad som bloggare


Försörjer du dig som bloggare inom ett område som är din passion har du förmodligen ett av världens bästa yrken. Du har närmast total frihet vad avser det innehåll som du vill publicera, du får utlopp för din kreativitet och du får ständig bekräftelse från dina läsare – detta samtidigt som pengarna rullar in i en strid ström på ditt bankkonto. Som kreatör och soloföretagare kan man inte begära mycket mer.

Att vara bloggare är emellertid inte endast en dans på rosor och myntet har även en baksida. Det är inte ovanligt att bloggare sköter verksamheten från sin bostad, där de dessutom spenderar den största delen av sina arbetsdagar – helt ensamma – framför någon av alla sina skärmar. Detta är självfallet inte en ideal situation och många bloggare drabbas därför av psykisk ohälsa i någon form. Ensamheten, i förening med en brist på alternativa aktiviteter, leder förr eller senare till att framförallt hjärnan, men även kroppen, säger ifrån. Som bloggare är det viktigt att du är medveten om denna problematik och vi kommer i det följande att ge dig ett par tips på hur du skapar en hälsosam livsstil som bloggare.

Skaffa ett kontor på ett kontorshotell

Det första som du bör göra är att lämna hemmet och hyra ett kontor på ett kontorshotell. En av de stora fördelarna med att hyra ett kontor på kontorshotell, jämfört med ett vanligt kontor, är att du på ett kontorshotell omgående får kontakt med andra personer som är soloföretagare och befinner sig i en liknande situation. I det gemensamma fika- och lunchrummet finns utrymme för både allmänt prat och seriösa diskussioner om eventuella samarbeten. Dessutom är villkoren för att hyra kontorshotell som regel mycket förmånliga.

Fysiska aktiviteter

Ingen mår bra av för mycket stillasittande. All modern forskning visar att fysisk aktivitet även är bra för hjärnan och därmed kreativiteten. För dig som bloggare är kreativiteten kanske den viktigaste egenskapen. Försvinner kreativiteten, och därmed din förmåga att publicera intressant innehåll, kommer även dina följare att snabbt försvinna. Det är därför viktigt att fysiska aktiviteter utgör en del av din vardag.

Vilka fysiska aktiviteter som du ska ägna dig åt beror helt och hållet på din fysiska status och vad du är intresserad av. Är du otränad och kanske inte är van vid fysiska aktiviteter är det tillräckligt om du vandrar en halvtimme om dagen. Därefter kan du utöka träningen i takt med att du förbättrar din fysiska form. Är du å andra sidan hyggligt vältränad ska du kanske köpa ett gymkort eller köpa ett par joggingskor och ge dig ut på längre löprundor några gånger varje vecka.

Besök olika kulturevenemang

Även om fysisk träning är positivt för din mentala hälsa behöver du även stimulera sinnena mer direkt. Ett utmärkt sätt att göra detta är att besöka olika kulturella evenemang. De flesta städer har olika kulturella evenemang i form av till exempel vernissager och olika utställningar. Är detta inte något som intresserar dig kan kanske de lokala museerna eller någon av de lokala teatrarna vara intressanta alternativ. Oavsett var du bor så finns det som regel olika kulturella aktiviteter som kommer att ge dig ett avbrott från bloggandet samtidigt som din kreativitet får välbehövlig näring.

Relaterade inlägg