Digital nomad på perrong

Bloggar om resor


Att blogga om resor är populärt och det finns bloggare som lever gott på att resa land och rike runt. Det är dock ingen fara för att det skulle bli en mättad marknad. Läsarna tycks aldrig tröttna på att läsa om andra människors reseäventyr och få tips på nya resmål. Om du hört begreppet “digital nomad” så är det ofta dessa bloggare det handlar om, de som lever på att resa och bloggar om sina upplevelser. Man behöver inte resa utomlands för att starta en reseblogg utan kan lika gärna skriva och fota från resor i hemlandet.

Digital nomad på perrong

Om man gillar att skriva och drömmer om att starta en reseblogg så är det enklaste saken i världen att komma igång. Vi reser alla då och då. Skriv om aktiviteter man kan ägna sig åt på olika platser. Skriv och fota från utställningar och museer. Upplevelser med fri entré är bra att skriva om. Vill man slå på stort och satsa på ett liv som digital nomad krävs det en del för att komma igång. Pengar till exempel. det går att få snabba lån på https://enklare.se/ om man behöver ett startkapital för att komma igång med sin nya karriär som digital nomad. För att hitta annonsörer att samarbeta med kan det vara bra att komma igång med sitt skrivande redan på hemmaplan.

Det finns även enklare sätt att resa på som inte behöver kosta så mycket men däremot kan resultera i en del bra material till bloggen. Couchsurfing är en sån variant. Då går man med i ett community där man lär känna människor på platser man vill besöka och så lånar man deras soffa för att sova på. Billigt och roligt. Det är en möjlighet att se hur den inhemska befolkningen på platsen lever och då kan man även få lite insidertips i form av aktiviteter och billiga restauranger att skriva om.

Klumpeduns på resa

Man kan även nischa sig mot speciella aspekter som har med resor att göra. Man kan till exempel fokusera på pinsamma saker svenskar gör på semestern. Då blir bloggen inte bara rolig utan dessutom annorlunda. Då kan man locka läsare därför att bloggen avviker från de vanliga resebloggarna. Det är bara fantasin som sätter gränserna som alltid. Huvudsaken är att man är aktiv och skriver och fotar, då kommer annonsörerna och det är precis vad du vill uppnå.

Relaterade inlägg