Skärmar och keyboard

Se över din arbetsmiljö som bloggare


Man spenderar väldigt mycket tid på arbetsplatsen och därför är det viktigt att man har en god arbetsmiljö. Det ska både vara säkert och bekvämt att befinna sig på sin arbetsplats, oavsett vilket yrke man har. Även egenföretagare som till exempel bloggare måste se till att arbetsmiljön är okej. Bloggare jobbar för det mesta hemifrån och därför glömmer de ofta bort att se över det utrymme där de jobbar. Många kanske sitter i soffan och bloggar, vilket kanske inte alltid är det bästa för kroppen i det långa loppet. Satsa istället på att jobba vid ett skrivbord med en ergonomiskt riktig stol.

Bloggare vid datorn

Musmatta, geléstöd för handleden och andra ergonomiska verktyg kan också vara en bra idé att investera i. Det finns nämligen diverse skador som man kan dra på sig om man inte tänker på ergonomin. Musarm, tennisarmbåge och gamnacke är bara några skador som kan uppstå vid regelbundet datorarbete. Med rätt utrustning kan man förebygga skador och jobba säkert samt bekvämt. Ett annat tips är att införskaffa en skärm som är flimmerfri eftersom det gör att ögonen blir mindre trötta än när man använder en vanlig skärm. När det kommer till själva lokalen bör man se till att den har tillräckligt med ventilation. Driver man företag och har ett kontor finns det en obligatorisk ventilationskontroll som måste genomföras var tredje år.

Dålig luft och luftomsättning kan leda till en rad hälsoproblem, så spenderar du mycket tid på kontoret eller hemma är det viktigt att se till att luften håller god kvalitet. Även rätt temperatur är en del av en god arbetsmiljö. Det måste finnas tillräckligt med värme under vintern, men det får inte heller bli för varmt under sommaren. Bloggare som är egenanställda måste ta hand om sig själva och värna om sin rätt till en bra arbetsmiljö. Har man det mår man bättre och produktiviteten kan faktiskt öka om det är bekvämt på jobbet.

Bloggare bloggar i sängen

Bloggare som arbetar från hemmet glömmer ofta att kontrollera miljön med jämna mellanrum men det är viktigt att se över arbetsmiljön regelbundet, även om man arbetar hemifrån på heltid. Att sitta i soffan och blogga är inte något bra val, även om man helt klart kan göra det någon gång då och då. Många timmar av det kan dock leda till en rad problem som till exempel förslitningsskador. Bloggare på heltid är sina egna chefer och arbetsmiljö är deras ansvar.

Relaterade inlägg