Vad gör en blogg populär?


Hur ofta har du som bloggare ställt dig frågan vad det är som gör att du följer någons blogg? I det svaret kan du förmodligen också hittat svaret på hur du ska göra för att själv få många följare.

Även om man har ett speciellt intresseområde så finns det en outtömlig mängd bloggare att välja för att följa som alla fokuserar på just det ämnet. Så det måste finnas någonting extra som får dig att välja just den personen.

Visa vem du är

 

Det absolut viktigaste för att bli populär bloggare eller influencer (en stor bloggare är ju en typ av influencer, medvetet eller ej) är att bjuda på sig själv.

Våga visa dig själv på bild, inte bara uppställda och helt perfekta bilder utan bilder i alla sammanhang. Var öppen, visa läsarna vem du är och vad du står för. Gör bloggen personlig och få läsarna att lita på dig. För att få dem att lita på dig måste du även våga visa svagheter. Om du mår dåligt så var inte rädd för att vara öppen med en sån sak, för det finns tusentals, och åter tusentals, i samma situation som du. Och om du vågar gå ut och berätta då visar du att du är äkta och läsarna kan känna igen sig i dig. Du har all möjlighet att påverkar och inspirera andra.

Nu beror det givetvis på vilken typ av blogg man ska driva, hur mycket av det privata man ska visa upp. Det måste alltid kännas bekvämt, man ska aldrig göra något man är tveksam över. Och ha i åtanken att inte ska posta någonting som hänger ut någon annan. Du kanske inte ska exponera din pojkväns toalettvanor, även om det sannerligen skulle kunna locka känslor av något slag, eller ifrågasätta chefens beslut.

Tänk efter före du postar

Innan man postar någonting känsligt eller berör ett känsligt ämne ska man tänka igenom noga så att man inte sårar någon, varken medvetet eller omedvetet.

Några andra saker att tänka på när man gör inlägg är att det ska vara substans i det. Postar man en bild på sin middag så räcker det inte med det för att göra läsarna nyfikna eller nöjda. Skriv lite mer, berätta om ett minne kring den maten och om det är en rätt du lagat själv så skriv alltid ner receptet också.

Vill du berätta om en parfym du hittat på Beautystore eller någon annanstans så beskriv då mer om den än att bara posta en bild. Beskriv vid vilka tillfällen du använder den, är det till vardag eller till fest? Hur får den dig att känna dig och vad påminner doften om. Allt för att skapa en känsla kring parfymen.

Gillar man någon så litar man på den personen också

Om du får dina läsare eller följare att gilla dig, då kommer de också att lita på dig. Och handlar det i förlängningen om att du vill bygga ett varumärke och sälja en vara eller tjänst då är det en förutsättning att få följarna att lita på dig först.

Relaterade inlägg