Blogga om barn och barnafödande


En kategori av bloggar som ökat markant och som under senare år vuxit till en enormt lukrativ marknadsplats är bloggar om föräldraskap, graviditet och barnafödande. Söker man efter mamma- och pappabloggar via nätets sökmotorer får man tusentals resultat från svenska bloggare. Men vad är det då som gör denna typ av bloggar så populära? Svaret är enkelt – att vänta barn och bli förälder är något av det största som kan hända en i livet. Längtan efter att bli gravid, graviditeten i sig och de första omtumlande åren är något många vill läsa om, framförallt om man själv redan har eller väntar sitt första barn. Det är en livsförändring som kan diskuteras i all oändlighet och som både väcker köplust och otaliga frågor. Köp- och säljmarknaden för barnprodukter är stor, vilket gör dessa bloggar till utmärkta marknadsplatser. Det finns idag svenska influencers som tjänar miljontals kronor på reklam för stora varumärken.

Vilka ämnen lockar besökare?

Det är relativt enkelt att dra besökare till en blogg genom att länka till den på diverse sajter, men det svåra är bygga upp en trogen grupp av följare. Många föräldrar eller par som går i väntans tider söker efter ett särskilt ämne och kanske av en ren slump hamnar på ens blogg så det gäller att skapa en röd tråd bland inläggen som bibehåller läsarens intresse. moderskapet är ett ämne som många vill dela och ett tips är att skapa en följetong i graviditeten, exempelvis vecka för vecka. Låt läsarna följa graviditeten och håll dem uppdaterade om tankar och bebisens utveckling i magen. Ett annat ämne som garanterat ökar besökssiffrorna på bloggen är förlossningsberättelser. Man vill läsa om hur förlossningen startade, hur lång tid den tog och olika förlossningsmetoder. Det är upp till en själv att bestämma vart gränsen går för detaljer kring barnafödandet och familjelivet. En blogg är oftast helt publik så man bör tänka på att inläggen kan läsas av alla och därefter besluta om hur mycket man vill dela med sig av. En sak är dock säker – småbarnsåren med sömnlöshet, amning och föräldraroller är något som många vill ta del av.

Dela tips till bloggens besökare och tjäna pengar

Bloggbesökare älskar att läsa om olika tips och tricks som underlättar vardagen och som sätter guldkant på familjelivet. Det kan vara allt från det bästa sättet att göra smakportioner fyllda med nyttigheter till hur man sminkar bort mörka cirklar under ögonen. Man kan tipsa om allt från hur man gör en baby shower till vilka produkter som är ett måste i BB-väskan. Man kan enkelt sälja in bloggen och dess följare till olika företag som vill nå ut till en specifik målgrupp. Genom att testa och utvärdera nya produkter, riktade mot barn och föräldrar, i ens eget vardagsliv skapar man ett intresse och ett köpsug som i många fall kan leda till regelbundna samarbeten och större intäkter för bloggen. Det är viktigt att vara selektiv i val av samarbeten så att bloggen inte endast ses som en reklampelare. Reklamen ska vara genomtänkt och något som man själv kan tänka sig att använda.

Relaterade inlägg