Ta bilen när orden tryter


Vad gör du som bloggare om (eller när) du får skrivkramp? När orden inte vill komma trots att du vet att du egentligen har mängder att skriva om. Det är ingen lätt situation men den händer de allra flesta någon gång, och frågan är hur du på bästa sätt ska få tillbaka flödet i ditt skrivande.

Byt omgivning

Det finns en mängd tips och trix för att lösa skrivkrampen. Du kan till exempel skriva ändå – skriv vilka ord som helst som kommer, bara för att skriva något. Det kan vara förlösande att skriva utan krav och även om det bara blir skräp så kan det vara precis det som behövs för att få maskineriet att lossna. Ett annat tips är att ta med dig laptopen, sätta dig i bilen och köra någonstans, precis vart som helst. Åk till stan, ut i naturen eller någon annan plats. Huvudsaken är att du byter omgivning. Har du ingen bil kan du söka på begagnade bilar Stockholm och få hjälp att hitta en bra och prisvärd bil som kan ta dig precis vart du vill. Detta är ett av de allra bästa tipsen vid skrivkramp; rensa huvudet genom att åka någonstans även om det inte är så långt, och börja skriva när du parkerat. Sitt kvar i bilen, notera din omgivning, känn in och beskriv. Sakta men säkert kommer din blockering släppa och du kommer kunna fortsätta ditt bloggande med lätthet.

Du kan göra mycket själv

Även om du upplever skrivkramp så kan det vara något värdefullt. Du kommer lära dig av situationen, och skrivkrampen i sig kan bli stoff till det blogginlägg du fastnat i. Det viktigaste är att du är dig själv och ärlighet mot dina läsare uppskattas alltid. Ett sista tips för att underlätta ditt bloggande är att ta en titt på den plats där du brukar sitta och skriva. Kanske finns det förbättringar du kan göra för att göra platsen ergonomiskt bekvämare, eller till exempel se över ventilationen. Även små förändringar kan göra stor skillnad, få dig att må bättre och göra att skrivandet tar fart igen. Så bli inte alltför bekymrad eller stressad när skrivkrampen sätter in; det finns hjälp och råd att få och en hel del kan du göra själv för att komma vidare. Men att byta omgivning med hjälp av bilen är ett riktigt bra och enkelt sätt att skapa ständig förnyelse och input, vilket gör att du både kommer upp och rör på dig en stund plus att hjärnan blir glad av lite ombyte.

Relaterade inlägg