Blogga om att växla ner


Det finns en rådande trend i landet att konsumera mindre för att spara på miljön, men det finns också gott om människor som har upptäckt att livet de lever stressar dem och att man genom att dra ner på sina omkostnader kan skaffa sig ett helt annat liv med nya och outforskade möjligheter. Genom att blogga om hur man gör för att växla ner och skaffa sig en lugnare tillvaro kan man inspirera andra att våga prova.

Reflektera

För att kunna fatta de beslut som behövs för att förändra livet måste man först fundera över vad det är som gör att man känner sig stressad och har fastnat i ett ekorrhjul som bara snurrar fortare och fortare. Man måste göra en resa i sitt eget inre och försöka förstå vilket behov som stressen uttrycker att omständigheterna inte uppfyller. Om man arbetar för mycket behöver man kanske fundera på varför och om det är möjligt att arbeta mindre.

Skapa förutsättningar till förändring

Hur gör man för att kunna arbeta mindre och få mer tid över till sådant som gör en lycklig? Den vanligaste orsaken till att människor arbetar för mycket är att de har för stora omkostnader. Det är fullt möjligt att leva mer på mindre och kunna växla ner om man ger sig själv förutsättningar att lyckas. Många som går igenom medvetna förändringar i sina liv har identifierat orsaken till att de inte längre mår bra och har hittat en väg att nå sina mål. Om man vill ha mer tid i sitt liv till att ta hand om sina barn, ägna sig åt sin hobby eller skaffa sig ett lugnare liv på landet måste man börja skära ner på sina kostnader för att kunna realisera sina drömmar.

Genomför

Ett första steg mot ett mer rofyllt liv kan vara att byta den stora villan i staden till ett mindre hus på landet. Bytet frigör mer pengar, men kräver kanske en mindre renovering. Istället för att lägga in dyra marmorgolv i det nya huset kan man hitta ett brett utbud av parkettgolv på Byggmax. Livet på landet är lugnare än i staden och bjuder på en hel del alternativ som kan hjälpa till att dra ner på omkostnaderna. Beroende på hur mycket mark man har kan man syssla med egna odlingar i mindre skala och spara in en hel del pengar på självhushållningsvaror som grönsaker och potatis.

Är man inte redo att göra en drastisk förändring kan man istället rikta in sig på att se över sin ekonomi för att kunna arbeta mindre. Genom att lägga om lånen, minska konsumtionen, se över alla försäkringar och abonnemang samt sälja saker man inte behöver kommer man ett steg närmare att kunna arbeta mindre och få mer balans och harmoni i sin tillvaro.

Relaterade inlägg