Blogga om löpning


De senaste åren har intresset för löpning vuxit och många talar om att det råder en löparboom i Sverige. Det finns löpargrupper och motionslopp för löpare i hela landet och allt fler motionärer tar sin löpning seriöst och vill lära sig mer. Genom att skriva en blogg om löpning kan du både inspirera löpare och ge dem tips på hur de kan utveckla sin löpning.

För att få många besökare till din blogg bör du lägga ner en hel del tid på att producera regelbundna blogginlägg. Om du tycker att det är svårt att hinna med att blogga gäller det att se över dina vardagliga rutiner. Fundera över vilka områden i ditt liv som du skulle kunna effektivisera. Till exempel finns det hjälp att få med både städning och mathandling. Om du är engagerad i din bostadsrättsförenings styrelse kan du föreslå övriga medlemmar att föreningen tar in så mycket hjälp som möjligt med ekonomi och fastighetsskötsel för att spara tid. Läs gärna mer på https://www.nabo.se/ för att hitta information om vad din förening kan få hjälp med.

Ge grundläggande tips till löpare

För att kunna ge råd och inspiration till dina läsare behöver du själv tycka att det är kul med löpning men du behöver inte vara elitlöpare för att skriva en bra löparblogg. Tvärtom kan det till och med vara en fördel om du är motionär eftersom besökarna lättare kan identifiera sig med dig än med någon som sprungit och tävlat inom löpning ända sedan barnsben. Bra ämnen att blogga om är till exempel vanliga löparskador som löparknä och hälsporre. Berätta om hur läsaren undviker löparskador och lägg gärna ut videoklipp där det tydligt gå att se hur olika övningar ska utföras. Andra bra bloggämnen är att skriva träningsprogram för både nybörjare och för den som vill utveckla sin löpning. Berätta gärna också om hur du själv tränar och hur du gjorde för att komma igång med löpning när du var nybörjare. Även kostråd och information om hur det går till att hitta rätt slags löparskor är bra ämnen att blogga om.

Att skriva om hur det går att få tid för träning i ett hektiskt vardagsschema är ytterligare ett exempel på något som intresserar många motionärer. Exempelvis kan du skriva om transportlöpning som innebär löpning till och från arbetet eller skolan istället för att pendla i kollektivtrafiken eller sitta i bilköer. Sist men inte minst gäller det att varva texten i bloggen med snygga och inspirerande fotografier och videoklipp. Visa gärna bilder på dig själv när du springer eller deltar i ett motionslopp. Även fina bilder på löparrundor i vacker fjällmiljö eller på en exotisk strand brukar vara uppskattade. Tänk på att bilderna ska vara av bra kvalitet om du vill ha en professionell blogg.

Relaterade inlägg